0539 646 6460 Babadağ Paraşüt Fiyatları 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi https://www.zafersekerci.com ''KANATLARIN OLMASA DA UÇABİLİRSİN'' Mon, 25 Mar 2024 20:14:06 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun https://www.zafersekerci.com/gokyuzunden-yeni-yiliniz-kutlu-olsun/ https://www.zafersekerci.com/gokyuzunden-yeni-yiliniz-kutlu-olsun/#respond Thu, 24 Dec 2015 18:32:40 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=473 Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun 2004 yılında Ölüdeniz’ de yamaç paraşütü ile başlayan gökyüzü sevdam süresince geçen 11 yılda

The post Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun

2004 yılında Ölüdeniz’ de yamaç paraşütü ile başlayan gökyüzü sevdam süresince geçen 11 yılda siz değerli misafirlerimizle beraber uçtuk, beraber eğlendik ve anılarınızda yer aldım, hatta bu uçuşlarda bir çok arkadaşlık ve dostluk edindim.

İlk günden beri keyifli ve anlamlı uçuşlara beraber imza attığımız bu dönemde misafirlerimin, gökyüzünde doğum günlerini kutladık gün geldi evlilik teklifi ve yıldönümünü kutlamalarına havada tanıklık ettim.

Şimdi sıra nice 20 yıllara beraber kanat açmak ve rüzgarı hissetmekte.

Heyecan dolu, zevkli uçuşlarda buluşmak üzere 2025 yılının sizlere ve sevdiklerinize istediklerinizi getirmesi dileklerimle. 2025 yılında hayallerinizi ertelemeyin.  Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için www.butterflyparagliding.com adresini ziyaret edebilir, 0539 646 6460 nolu hattımızı arayabilirsiniz. 

 

Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun
Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun
The post Gökyüzünden sevgilerle yeni yılınız kutlu olsun first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/gokyuzunden-yeni-yiliniz-kutlu-olsun/feed/ 0
17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak. https://www.zafersekerci.com/17-oludeniz-hava-oyunlarinda-gokyuzu-rengaren/ https://www.zafersekerci.com/17-oludeniz-hava-oyunlarinda-gokyuzu-rengaren/#respond Wed, 23 Sep 2015 15:13:20 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=442 17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak Bu yıl Fethiye Belediyesi öncülüğünde Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde 11-15 Ekim tarihinde 17.cisi düzenlenecek Uluslararası Ölüdeniz

The post 17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak. first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak

Bu yıl Fethiye Belediyesi öncülüğünde Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde 11-15 Ekim tarihinde 17.cisi düzenlenecek Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. Ölüdeniz Hava Oyunları’na bu yıl yaklaşık olarak 30 ülkeden 350-400 yamaç paraşütü pilotunun katılması bekleniyor.

17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak.
17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak.

Fethiye Kaymakamı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayii Odası, Ölüdeniz Geliştirme Koop, Yamaç Paraşütü Pilot Koop. ile Fethiye Tanıtma Vakfı, TÜRSAB, FETOB, AKUT, UMKE, Turizm Müdürlüğü, THK yetkilileri destekleriyle yapılacak.

17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak
17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak

Festivalin  Fethiye ve çevresinde turizm sezonunun sona erdiği günlerde bölgeye ciddi ölçüde hareket kazandırması bekleniyor. 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen ve her yıl katılımın artarak devam ettiği 17. festivale bu yıl rekor düzeyde katılım bekleniyor.

Etkinliğe Bolivya, Kanada, Afganistan, İran, Irak, Arjantin, İsrail, Mısır, Rusya, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, İsveç, Norveç, Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Avustralya, Japonya, Güney Kore, Çin, Belçika, İtalya, Hollanda, Suriye, Romanya, Belarus, Kazakistan ve Finlandiya’dan gelecek davetlilerin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da festivali yakından takip edecek.

Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü Fiyatları 2021 | 2022 | 2023 | 2024
Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü Fiyatları 2021 | 2022 | 2023 | 2024

Fethiye Belediyesi Festival organizasyon yetkilileri, Festivale gelecek pilotların rezervasyonlarını yaptırmaya başladığını, 5 gün sürecek Festival süresince  Sıcak hava balonu, Yelken Kanat Yamaç paraşütü akrobasi, Skydiving, Paramotor, Basejump, Mikrolight ve Model uçak gösterileri ile  Milli grurumuz SOLO TÜRK pilotlarının şovların yapılacağını aynı zamanda organizasyona katılacaklardan herhangi bir kayıt ücreti ve single uçuş yapacak pilotlardan da 11-15 Ekim tarihleri arasında Babadağ giriş ücreti alınmayacağını belirtti.

Not: Festival için Fethiye Belediyesinden detaylı bilgi alabilirler. Tandem (2 kişi) uçuş yapmak için www.zafersekerci.com adresinden uçuş rezervasyonu yaptırabilirisiniz. Fethiye tatil paketleri fiyatları ve rezervasyon için www.tatil365gun.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

The post 17. Ölüdeniz Hava Oyunlarında Gökyüzü Rengarenk olacak. first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/17-oludeniz-hava-oyunlarinda-gokyuzu-rengaren/feed/ 0
Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti https://www.zafersekerci.com/gokyuzunde-ucarken-baglama-calip-klip-cekti/ https://www.zafersekerci.com/gokyuzunde-ucarken-baglama-calip-klip-cekti/#comments Wed, 12 Aug 2015 13:49:08 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=434 Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti Fethiye’deki Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayan, Binay Koçak bağlama çalarak söylediği türküye klip çekti. Ölüdeniz

The post Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti

Fethiye’deki Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayan, Binay Koçak bağlama çalarak söylediği türküye klip çekti.

Ölüdeniz Mahallesi’ne gelen Binay Koçak, klip çekimi için 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine çıktı. Sazını da yanına alan Koçak, yamaç paraşütü pilotu Zafer Şekerci’yle 1900 metre pistinden tandem (ikili) atlayış yaptı.

2 bin metrede sazı eline alan Koçak, bestelediği sözleri Mutlu Çelik’e ait ’Cevaben’ türküsünü seslendirdi. Bulutların üzerinde gerçekleştirilen klip çekiminde Zafer Şekerci’ye ait yamaç paraşütü kamerası kullanıldı. 

Yaklaşık 40 dakika havada kalan Koçak, türküsünü 2 kez daha seslendirdikten sonra çekimi tamamladı. Uçuş sırasında eşsiz Ölüdeniz manzarasını gökyüzünden izleme fırsatı bulan Koçak’ın paraşütü, Belceğiz Plajı’na sorunsuz iniş yaptı.

Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti
Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti

FETHİYESPOR SEVGİSİ

Kasım ayında piyasaya çıkacak ’Sana Aktı Yüreğim’ albümündeki ’Cevaben’ türküsüne klip çekmek için Zafer Şekerci’nin destekleriyle Fethiye’ye geldiğini anlatan Binay Koçak, klibin eylül ayında televizyon ve internette yayımlanacağını söyledi.

Fethiyespor’un 4 Aralık 2013’te Fenerbahçe ile oynayıp 2- 1 kazandığı Türkiye Kupası maçına ’Yüce Atatürk’ yazılı tişörtle çıkmasının ardından Fethiye’ye sempatisinin arttığını anlatan Koçak, “Futbolcu arkadaşlarımı tekrar kutluyorum.

O yazı hafızamdan silinmedi. Fethiyelilerin Atatürkçü kimliğini bildiğim için buraya geldim. Mutlu Çelik’in Atatürk’e ithafen yazdığı ’Cevaben’ şiirini onun izniyle besteledim. Klibin bir kısmını burada yaptık ve devamını da İstanbul’da çekeceğiz” dedi.

‘GÖKYÜZÜ TÜRKÜLENDİ’

Yamaç paraşütüyle uçarak gökyüzünde klip çekimi yaptıklarını aktaran Koçak, “Havada saz çalıp türkü söyledik. Gökyüzü de türkülendi.

Mustafa Kemal’i unutturmak isteyenlere karşı, onun hiçbir zaman unutulmayacağını bir kez daha göstermek istedik. Bu klibin Türkiye’ye yeni bir nefes getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti

The post Gökyüzünde uçarken bağlama çalıp klip çekti first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/gokyuzunde-ucarken-baglama-calip-klip-cekti/feed/ 1
Fethiye Balık Pazarı https://www.zafersekerci.com/%e8%b4%b9%e7%89%b9%e5%b8%8c%e8%80%b6%e9%b1%bc%e5%b8%82-fethiye-balik-pazari-fethiye-balik-hali-fethiye-balik-pazarina-nasil-gidilir-fethiye-balik-pazarinin-ozelligi/ https://www.zafersekerci.com/%e8%b4%b9%e7%89%b9%e5%b8%8c%e8%80%b6%e9%b1%bc%e5%b8%82-fethiye-balik-pazari-fethiye-balik-hali-fethiye-balik-pazarina-nasil-gidilir-fethiye-balik-pazarinin-ozelligi/#respond Tue, 13 Jan 2015 18:21:02 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=300 Fethiye Balık Pazarı-Fethiye Balık Hali | Fethiye Fish Market Fethiye’nin Pazarı iken Dünya’ nın Balık Pazarı Oldu Fethiye Balık Pazarı;

The post Fethiye Balık Pazarı first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Fethiye Balık Pazarı-Fethiye Balık Hali | Fethiye Fish Market

Fethiye’nin Pazarı iken Dünya’ nın Balık Pazarı Oldu

Fethiye Balık Pazarı; Fethiye’de balık yemek isteyen yerli ve yabancı misafirler tarafından da en çok rağbet gören yer hiç şüphesiz ki Fethiye balık pazarıdır. Restorasyon çalışmaları yapılmadan önce kapalı pazar yeri olarak taze ürünlerin satıldığı, dükkanların yerini şimdi balık restaurantları aldı. Balık pazarına gelen misafirleri pazar yerinin ortasında yer alan taze balıklar ve diğer deniz ürünlerinin satıldığı tezgahlar karşılar.

Fethiye Balık Pazarı
Fethiye Balık Pazarı

Hemen çevresinde ise irili, ufaklı balıklarınızı belli bir ücret karşılığında pişirebileceğiniz restaurantlar bulunmaktadır. Balık tezgahından seçeceğiniz balık, yengeç, kalamar ve karidesleri istediğiniz pişirme usulünde pişirtebilirsiniz. İşinin ehli ustaların hazırlamış olduğu deniz ürünü ve diğer soğuk mezelerden seçebilirsiniz. Mutfakta balıklarınız pişerken mezelerinizle beraber ufak ufak rakınız’ dan yudumlayabilirsiniz.

Fethiye Rakı Balık Keyfi
Fethiye Rakı Balık Keyfi

Sıcacık, taptaze balıklar masanıza geldikten sonra hoş sohbetinize, masanıza misafir olan fasıl ekibi  size de müziği ile eşlik ederken kendinizi hep bir ağızdan söylediğiniz şarkılarda bulursunuz. Bu hoş atmosfer unutamayacağınız anılarınızda yer alacaktır.

Fethiye Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü Fiyatları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için www.babadagtravel.com.tr adresini ziyaret edebilir, 0539 646 6460 nolu hattımızı aryabilirsiniz.

The post Fethiye Balık Pazarı first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/%e8%b4%b9%e7%89%b9%e5%b8%8c%e8%80%b6%e9%b1%bc%e5%b8%82-fethiye-balik-pazari-fethiye-balik-hali-fethiye-balik-pazarina-nasil-gidilir-fethiye-balik-pazarinin-ozelligi/feed/ 0
0539 646 6460 Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Keyfini Çıkarın https://www.zafersekerci.com/fethiye-oludeniz-butterfly-gravity-sirketi-telefon-oludeniz-de-yamac-parasutu-ile-gokyuzu-keyfi/ https://www.zafersekerci.com/fethiye-oludeniz-butterfly-gravity-sirketi-telefon-oludeniz-de-yamac-parasutu-ile-gokyuzu-keyfi/#respond Thu, 25 Dec 2014 21:49:38 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=104 Fethiye Ölüdeniz Babadağ da Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Keyfini Çıkarın Yamaç Paraşütü fiyatları ne kadar. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları ne

The post 0539 646 6460 Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Keyfini Çıkarın first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Fethiye Ölüdeniz Babadağ da Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Keyfini Çıkarın

Yamaç Paraşütü fiyatları ne kadar. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları ne kadar. Yamaç Paraşütü nasıl yapılır.

Mavi gökyüzünde kuşlar gibi özgürce uçmak, insanoğlunun en eski düşlerinden birisidir. Leonardo da Vinci’den Hezarfan Çelebi’ye dek birçok kişi uçabilmenin bir yolunu aramış, uçma hayalini gerçekleştirmek için çalışmıştır. İnsanoğlu uçurtmalar, balonlar ve uçaklar gibi araçlar geliştirmiş, sonunda uçabilmekle kalmamış, uzaya çıkmayı bile başarmıştır. Uçmayı bir yerden başka bir yere kolay ve çabuk ulaşmanın ötesinde düşündüğümüzde, aynı zamanda keyifli olduğunu da fark ederiz. Uçmak gerekli olmanın ötesinde, eğlencelidir de.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü
Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü dünyada en yaygın ve en hızlı gelişen havacılık sporu. 1980’li yılların başında ortaya çıkıp hızla yaygınlaşmış. Serbest paraşütlerle yamaçlardan koşarak havalanmaya dayanan bir ekstrem spor türü olarak tanımlanabilir. Sivil havacılık düzenlemelerine göre “çok hafif hava aracı” sınıfına giriyor. Gerçekten çok hafif olması sayesinde kolay taşınabiliyor ve yolu dahi olmayan tepelerden kalkış yapılabiliyor. Özel kalkış-iniş pisti gerektirmiyor. Paraşüt doğal kaldırıcı kuvvetleri kullanarak saatlerce havada kalabiliyor, bulutlara kadar yükselebiliyor ve kilometrelerce mesafeler kat edebiliyor. Paraşütün sırt çantasına sığacak kadar küçülebilmesi ve ağırlığının az olması nedeniyle bazı dağcılar tarafından dağların zirvelerinden inmek için de kullanılıyor.
Ülkemizin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü parkurlarından birisi olan Babadağ’dan uçuş yapan Gravity
Ölüdeniz’in usta pilotlarıyla konuşuyoruz. Öğrendiğimize göre hamile olanlar, astım, sara, önemli kalp rahatsızlığı gibi hastalığı olanlar dışında yamaç paraşütünü, belirli sağlık koşullarına uyan ve 100 kilonun altında olan herkes yapabiliyor. 16 yaşından küçükler için ise ailenin izinine ihtiyaç var. Ölüdeniz’de gökyüzünde bulunan paraşütlerin inişinde 6 yaşında bir çocuk veya 90 yaşında bir turist görmeniz hiç de sürpriz olmuyor. Pilotlarımız soğukkanlılık gerektiren bir spor olduğu için kadınların bu konuda daha başarılı olduğunu söylüyorlar.

Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü
Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü

Uçmak için en basit hava aracı olan yamaç paraşütü 4 bölümden meydana geliyor. Kumaş kısmına Kubbe deniyor. Kanat veya kanopi olarak da isimlendiriliyor. Temel olarak önlerinde açıklık bulunan iki kumaş katman arasına paraşütün ön kısmında bulunan hücre ağzı adı verilen açıklıklardan uçuş sırasında hava dolmasıyla havadaki şişkin şeklini muhafaza ediyor. Askı ipleri çok dayanıklı bir malzeme olan kevlardan yapılmış. Bu ipler harness denilen kuşam tertibatına taşıyıcı kolonlarla bağlanıyor. Pilotun uçarken bağlı olduğu ve karabinalarla kanada bağlı olan kuşanma düzeneğine harness deniyor. Tandem yamaç paraşütünde de yolcu için ayrı bir harness kullanılıyor. Harnesslerde pilotun ve yolcunun vücut yapısına göre ayarlanabilen sırt koruyucusu, yedek paraşüt koyma yeri, cepler ve küçük darbelerden koruyan için hava yastığı bulunuyor.
Kullanılan malzemelerin ithal ve özel olması nedeniyle yamaç paraşütünün maliyeti oldukça yüksek. Ancak yine de diğer havacılık sporlarıyla karşılaştırıldığında uçmanın en ucuz yolu olduğu görülüyor. Yamaç paraşütü dışarıdan “tehlikeli” olarak görünse de, kurallarına uyulduğu ve ciddi bir eğitim alınarak yapıldığı takdirde tehlikenin başka adrenalin sporlarından fazla olmadığı ortaya çıkıyor..

Yamaç paraşütü sporunu deneyimli pilot eşliğinde iki kişi olarak yapıyorsanız buna “tandem uçuş” deniyor. Tandem uçuşta yolcu önde bulunuyor. Pilotun öndeki yolcuya koş demesiyle pilotla birlikte durmadan koşarak havalanılıyor. Uçuş için koşabileceğiniz rahatlıkta spor ayakkabı giymeniz gerekli. Tandem uçuş için önceden herhangi bir eğitim almanıza gerek yok. 6 aylık yaz döneminde 70-75 bin kişi, 12 ay boyunca yapılan uçuşları da hesaba katarsanız  yaklaşık olarak 80-85 bin kişi tandem olarak Ölüdeniz‘de uçuyor.

Fethiye Yamaç Paraşütü Fiyatları
0539 646 6460 Fethiye Yamaç Paraşütü Fiyatları 

Gravity Ölüdeniz’in pilotları son hazırlıklarını yaparken tepede, rüzgarın paraşüt kumaşları arasındaki hırçın hışırtısı atlamak için bekleyenlere adrenalin vaat ediyor. Belli ki bu gergin bekleyiş gökyüzünde süzülmeye başlayınca yerini tarifsiz bir keyfe bırakacak. Muhteşem bir güzelliğin yanı başında duran, onu kanatlarının altına alarak koruyan Babadağ, yamaç paraşütünü yapmak için dünyada en uygun yerlerden birisi. Daha önce bu keyfi hiç yaşamamış kişiler de isterlerse hiç bir eğitim almadan uçarak tatil anılarına bu macera dolu aktiviteyi ekleyebilir. Mesleğinde deneyimli, THK tarafından verilen T2 tandem yamaç paraşüt lisansı bulunan pilot ile birlikte Ölüdeniz’den hareket eden araçla yaklaşık 30 dakika süren yolculuk sonunda kalkış yapılacak piste varılıyor.

Kalkış için 1200-1700, 1800 veya 1900 metrelik pistlerden hangisinde kalkış için uygun rüzgar bulunuyorsa pilotunuz tarafından orası seçiliyor. Kalkış ve uçuş için pilotunuz tarafından kısa süren bilgilendirme ile yapmanız ve yapmamanız gerekenler detaylı şekilde anlatılıyor. Bundan sonra tek yapmanız gereken pilotunuzun komutlarına uymak. Pilot tarafından hazırlanan paraşütünüz artık uçuşa hazır. Uçuş için önde bulunan yolcu ve pilot birbirlerine özel çelik terazilerle bağlanıyor.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ile kalkış nasıl yapılır

Paraşütünüzün bağlanmasıyla artık kalkış için uygun rüzgarı bekleme zamanı. Uygun rüzgarın gelmesiyle kalkış için önemli olan koşu yapılarak yamaçtan havalanılıyor. Pilotunuz termik noktalarını kullanarak ve termik hava akımının gücüne bağlı olarak dilediğiniz kadar yükseliyor, isterseniz Ölüdeniz’e 3000 metreden bakabilirsiniz. 25 ila 35 dakika gökyüzünde süzülerek, isterseniz akrobasi yaparak gökyüzünün tadını çıkarabilirsiniz. Uçuşunuz hareket ettiğiniz Ölüdeniz plajında size imrenerek bakan insanların arasında son buluyor. Pilotunuz tarafından özel kamerayla çekilen fotoğraf ve videonuzu izleyebiliyor, isterseniz DVD şeklinde alabiliyorsunuz. Artık sizin de korktuğunuz, “yapamam” dediğiniz yamaç paraşütü ile harika anılarınız var, dostlarınıza anlatabilirsiniz. Uçarak yaşadığınız bu keyfin en tehlikeli tarafı ise bağımlılık yapması !

Fethiye Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü Fiyatları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0533 748 6460 nolu hattımızı atayabilirsiniz.

The post 0539 646 6460 Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Keyfini Çıkarın first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/fethiye-oludeniz-butterfly-gravity-sirketi-telefon-oludeniz-de-yamac-parasutu-ile-gokyuzu-keyfi/feed/ 0
Ölüdeniz’de Moda Yerçekimine Gravity ile karşı koymak. https://www.zafersekerci.com/oludeniz-gravity-telefon-oludenizde-moda-yercekimine-gravity-ile-karsi-koymak-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025/ https://www.zafersekerci.com/oludeniz-gravity-telefon-oludenizde-moda-yercekimine-gravity-ile-karsi-koymak-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025/#respond Thu, 18 Dec 2014 18:17:40 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=141 Fethiye Ölüdeniz Gravity Yamaç Paraşütü Fiyatları Ölüdeniz’de Moda Yerçekimine Gravity ile karşı koymak. Fethiye Ölüdeniz de tatil yapanların en vazgeçemediği

The post Ölüdeniz’de Moda Yerçekimine Gravity ile karşı koymak. first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Fethiye Ölüdeniz Gravity Yamaç Paraşütü Fiyatları

Ölüdeniz’de Moda Yerçekimine Gravity ile karşı koymak.

Fethiye Ölüdeniz de tatil yapanların en vazgeçemediği aktivite hiç şüphesiz Yamaç Paraşütü ile uçmak. Çevre tatil bölgelerindeki insanlar bile tatilinin bir bölümünde günü birlik Ölüdeniz’e gelerek yamaç paraşütü yapmaktadırlar. Her sabah Ölüdeniz’ den hareket eden araçlar ile yaklaşık 30 dak. süren yolculuk sonunda kalkış yapılacak pistte yapılan uçuş hazırlıklarından sonra duyulan koş koş oturma sesleri arasında havalanan Gravity paraşütleri gökyüzünde özgürce süzülüp akrobasi hareketleri yaptıktan sonra birbiri ardına Belcekız plajına iniş yapıyorlar. Uçuş yapan kişilerin yüzlerindeki mutluluğu görmeniz sizi cesaretlendirmeye yetecektir.

Ölüdeniz de çocuğu, genci, yaşlısı hatta ve hatta özürlü insanlar bile modaya uymakta.

Bugüne kadar bu deneyimi yaşamamışsanız uçtuktan sonra çok şey kaybettiğinizin farkına varacaksınız. Ölüdeniz’ in tecrübeli ve en kalabalık pilot topluluğu olan Butterfly ParaglidingGravity şirketi ile uçmanız için önceden bir şey bilmenize gerek yok. Sadece yapmanız gereken biraz cesaretinizi toplamak, istemek ve tatilinizin bir bölümü yamaç paraşütüne ayırmak, tabii ki de en önemlisi 3-5 gün önceden rezervasyon yaptırmak çünkü yoğunluktan dolayı yer bulamamanız durumunda tatilinin son gününü yamaç paraşütüne ayıran kişiler gibi sizde uçmadan tatilden dönebilirsiniz.

DCIM321GOPRO

The post Ölüdeniz’de Moda Yerçekimine Gravity ile karşı koymak. first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/oludeniz-gravity-telefon-oludenizde-moda-yercekimine-gravity-ile-karsi-koymak-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025/feed/ 0
Fethiye Yamaç Paraşütü’nün Günümüz Türkiyesin’deki Yeri https://www.zafersekerci.com/fethiye-yamac-parasutunun-gunumuz-turkiyesindeki-yeri-fethiye-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/ https://www.zafersekerci.com/fethiye-yamac-parasutunun-gunumuz-turkiyesindeki-yeri-fethiye-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/#respond Thu, 13 Nov 2014 18:19:47 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=102 Yamaç Paraşütü her gün ilgi duyulan spor olmasının yanında ülke ekonomisine de katkı sağlayan önemli aktivitelerin başında başında gelmektedir. Fethiye

The post Fethiye Yamaç Paraşütü’nün Günümüz Türkiyesin’deki Yeri first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Yamaç Paraşütü her gün ilgi duyulan spor olmasının yanında ülke ekonomisine de katkı sağlayan önemli aktivitelerin başında başında gelmektedir. Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ile Türkiye tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamaktadır. Babadağ’ın farklı pistlerinden 12 ay yapılan Yamaç Paraşütü fiyatları yapmak istediğiniz döneme göre değişiklik göstermektedir.

Yamaç paraşütü özgürlüğü gökyüzünde hissetmenin ve uçmanın heyecanını yaşamanın en basit ve en kolay yollarından biridir. Güvenli uçuşta metrelerce yükseklikte uçarak ve rüzgarı vücudunuzun her yerinde hissederek hayalinizi gerçekleştirebilirisiniz. Fakat tüm doğa sporlarında olduğu gibi temkinli davranılır, kurallara uyulur, uygun şartlarda yapılır ve risk alınmadığı taktirde ciddi yaralanmalara ve ölümle sonuçlanan kazaların önüne geçmiş oluruz. 1800’li yıllarda Avrupa’nın dağlık arazilerinin uygun olduğu ülkelerin dağlarında Yamaç paraşütüçüleri sıkça rengarenk paraşütleriyle gökyüzünü süslemeye başladı. Bundan sonra Japonya da ki Fuji dağı ve Himalayalar da ki Everest zirvesinden uçuşlar yapılmaya başlandığı bilinmektedir. Dünya ve Türkiye’de en hızlı gelişen bu sporla insanlar daha fazla tanışma imkanı buldu.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü
Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Üniversitelerin havacılık kulüpleri ve havacılık dernekleri hızla kurularak faaliyet göstermeye başladı. THK tarafından’da verilen uçuş eğitimlerinde Aerodinamik, Malzeme bilgisi, Meteoroloji, Yamaç Paraşütünün Sevk ve İdaresi ile Acil durumlar konularında eğitim verilerek konu hakkında bilinçli pilotlara yetiştirilmeye başlanmıştır. Eğitimini aldıkları teorik ve pratik konularında kendilerini geliştiren pilotlar ise yurt içi ve yurt dışında düzenlenen uzun mesafe, akrobasi ve hedef yarışmalarına katıldıkları görülmektedir.

Fethiye Yamaç Paraşütü
Fethiye Yamaç Paraşütü

Hava geçirgenliği olmayan kumaşlardan üretilmesi, süzülme performanslarının artırılması çöküş hızının düşük olmasıyla ve diğer hava araçlarına göre ucuz ve hafif olması katlandığı zaman çok yer kaplamadan sırt çantası gibi sırtta taşınarak yolu olmayan ve kalkış için paraşütünüzü serebileceğiniz bir dağa tırmanarak uçabilme, diğer hava araçlarının inemeyeceği alanlara inme özelliğinden dolayı yamaç paraşütü sporu hızla gelişmiştir. Gelişmenin bir diğer nedeni ise özellikle Fethiye-Ölüdeniz Babadağı’nın hava koşullarının uçuş ve kalkıştan sonra yeterli yükseklikte havada süzülerek deniz üzerinde SİV çalışmalarını ( single pilotların) rahatlıkla ve güvenli şekilde yaptıklarından, hayatlarında hiç uçmamış insanların bu isteğini Ölüdeniz de ki şirketlerde çalışan T2 (Ticari Tandem) lisansına sahip pilotlar aracılığıyla gerçekleştirmeleri gibi uçuş eğitimi alarak kendileri de bireysel olarak bu sporu yapma isteğinden ülkemizde hızla gelişmiştir.

Bu sebeptendir ki Türkiye’de bir çok ilde Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler aracılığıyla yeni take off’lar açılarak yamaç paraşütü festivali düzenlenerek bölge tanıtımını basın aracılığıyla yapmakta ve bölgelerinde açılan Yamaç paraşütü kurslarına da gökyüzü sevdalıları’nın katılmasıyla bu sporun gelişerek devam ettiği görülmektedir. Her yıl artarak devam eden talep sonrası 2020 yılından sonra Babadağa uçuş yapmak isteyenler ve gezmek için gidecek misafirler teleferikle çıkacaklardır. Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

The post Fethiye Yamaç Paraşütü’nün Günümüz Türkiyesin’deki Yeri first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/fethiye-yamac-parasutunun-gunumuz-turkiyesindeki-yeri-fethiye-oludeniz-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/feed/ 0
Yamaç Paraşütü için İlk Akla Gelenler https://www.zafersekerci.com/yamac-parasutu-icin-ilk-akla-gelenler-yamac-parasutu-icin-yapilir-fethiye-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/ https://www.zafersekerci.com/yamac-parasutu-icin-ilk-akla-gelenler-yamac-parasutu-icin-yapilir-fethiye-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/#respond Wed, 12 Nov 2014 23:07:28 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=73 Uçuş kelimesi bize her zaman ilk olarak Hazerfen Ahmed Çelebi’yi getirmektedir.Uçmayı başaran ilk insan olan 17.yüzyılda Osmanlıda yaşamış Türk bilginidir.

The post Yamaç Paraşütü için İlk Akla Gelenler first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Uçuş kelimesi bize her zaman ilk olarak Hazerfen Ahmed Çelebi’yi getirmektedir.Uçmayı başaran ilk insan olan 17.yüzyılda Osmanlıda yaşamış Türk bilginidir. 1602 yılında lodos bir havada Galata Kulesinden kuş kanadına benzer bir araçla kendini boşluğa bırakan ve uçarak İstanbul Boğazını geçip 6 km ötedeki Üsküdar Doğancılara inmiştir. Türk ve Dünya havacılık tarihinde ilk olma özelliğini elinde bulundurmaktadır. Bu uçuş hakkındaki belgeler ise Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde bulunmaktadır. İlk motorlu uçağı yapan Wright kardeşler ise uzun süren detaylı çalışmaları ve bilim adamlarının destekleriyle geliştirdikleri uçağı 17 Aralık 1903 ‘te 12 sn uçurarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Günümüzde ise artık uçmanın en kolay yolu olan Yamaç Paraşütü ise Ülkemiz’de ve Dünya’da hızla gelişen sporların başında yer almaktadır.

yamaç paraşütü bölümleri

Yamaç Paraşütü Nedir ?

Yamaç paraşütü uçmak için en basit hava aracıdır. Uçmak için rüzgar,ağırlık, ve pilotun kas gücüne ihtiyaç vardır. Yamaç paraşütü 4 bölümden meydana gelir.

KUBBE( KANAT): Polyester,naylon ipek karışımı hava geçirmeyen özel bir kumaştan yapılır, kaplanır ve canlı parlak renklerle boyanır. Kanatların arka kenarı tamamen kapalı ön tarafı ve uçları açıktır. Alt ve üst kumaşın birleştirilerek bir çok (sell) hava kanalları meydana gelir. Geniş ve büyük (seller) hava kanalları paraşütün yavaş ve güvenli olduğunu dar ve küçük (sell) hava kanalları ise daha hızlı ve yüksek performans için tasarlanmıştır.

ASKI İPLERİ: İpler çok dayanıklı malzeme olan kevlerdan yapılmıştır. Kevlerin üzerinde ise sürtünmelere ve kopmalara karşı özel kaplama  kullanılmaktadır.Her paraşütün üzerinde bulunan özel kaplamalı ipler kolanları ayırmakta kolaylık sağlaması için farklı renkte kullanılır.

TAŞIYICI KOLONLAR: Kubbe iplerini harnese (kuşam tertibatı) bağlarlar. Kolanlar harnese özel olarak üretilen kilitle(karabina),ipler ise küçük metal (rabıt) halkalarla bağlanır. Kolanlar aynı zamanda pilota kalkış için uygun tutma yeri sağladığı için kalkışını kolaylaştırır.

HARNES( KUŞAM TERTİBATI): Genel olarak tahtadan ya da sert plastikten yapılan oturma yeri yani oturak iyi dokunmuş sağlam kumaştan pilotu harnese bağlayan bacak ve göğüs kolonlarından oluşmuştur. Tandem Yamaç paraşütünde de yolcu için ayrı bir harnes kullanılır. Harnesler pilotun ve yolcunun vücut yapısına göre ayarlanabilen sırt koruyucusu, yedek paraşüt koyma yeri,cepler ve küçük darbelerde koruması için hava yastığı bulunmaktadır. Yamaç paraşütü sırta rahat taşınmasından dolayı artık dağcılarda tırmandıkları dağlardan aşağıya uçarak inmek için bu hava aracını tercih etmektedir.

Yamaç Paraşütü Tehlikelimidir ?

Evet birçok kişi çevresindeki insanların  baskısından dolayı uçma özgürlüğünü ertelediğini biliyoruz. İnsanoğlunun tabiatına aykırı olduğundanmıdır yoksa insanların yeteri kadar bu konu hakkında bilgisinin olmamasındanmıdır bilinmez ama herkes uçmayı ölümle eşdeğer görmektedir. Yamaç paraşütü yaparken kurallara uyar, kaliteli malzeme kullanır ve uygun havada uçarsanız tehlikeye en aza indirirsiniz. Fakat günlük yaşamda o kadar tehlike bizi beklemektedir ki saymakla bitmez uykusuz, dikkatsiz, sarhoş bir sürücünün kazaya sebep olarak hiç hatasız kişinin canına mal olduğunu hepimiz her gün görüyor ve duyuyoruz. Tabii hiç uçma bilmeyen fakat uçmak isteyen kişilerde Türkiye’de ve Dünya’da en çok ticari uçuşun yapıldığı ÖLÜDENİZ’E gelerek mesleklerinde tücrübeli ve THK tarafından verilen T2 lisansına sahip pilot ile bu zevki yaşayabilir.

Kimler Uçabilir ?

Hamile, Astım, Sara, Kalp Rahatsızlığı olan vb. haricindeki kişiler ile 100 kg üzerinde olmayanlar uçabilir.

16 yaşından küçükler için ise ailenin izinine ihtiyaç vardır.ÖLÜDENİZ DE bulunursanız gökyüzünde bulunan paraşütlerin inişinde 6 yaşında bir çocuk veya 90 yaşında bir turist ise görmeniz hiçte sürpriz olamaz. Soğukkanlılık gerektiren bir spor olduğu için bayanların bu konuda daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

 

0539 646 6460 Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları
0539 646 6460 Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları

Tandem Uçuş Nasıl Yapılıyor ?

Yamaç paraşütü sporunu tecrübeli pilot eşliğinde 2 kişi olarak yapıyorsanız buna TANDEM UÇUŞ denir. Tandem uçuşta yolcu önde bulunur ve özel üretilmiş çelik terazi ile birbirine bağlanır. Pilotun öndeki yolcuya koş demesi ile birlikte pilot la birlikte durmadan koşarak havalanılır. Tandem uçuş için önceden herhangi bir eğitim almanıza gerek yoktur. 6 aylık yaz döneminde ise 45-50 bin kişi tandem olarak Ölüdeniz’de uçmaktadır.

Yamaç Paraşütünü Nasıl Öğrenebilirim ?

Yamaç paraşütünü kendi başınıza öğrenmeniz söylenemez. Türkiye’de bu konuda Türk Hava Kurumu tarafından verilen ücretli ve ücretsiz kurslara katılarak sizde bu zevkli sporu öğrenebilirsiniz.Kurslar için bulundugunuz il veya ilçedeki THK ya başvurup detaylı bilgi alabilirsiniz.

BU GÜNE KADAR UÇMAMIŞ RÜZGARI HİSSETMEMİŞSENİZ BUNLARI YAŞAMAK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ Kİ ……….

The post Yamaç Paraşütü için İlk Akla Gelenler first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/yamac-parasutu-icin-ilk-akla-gelenler-yamac-parasutu-icin-yapilir-fethiye-yamac-parasutu-fiyatlari-2020-2021-2022-2023-2024-2025-2026/feed/ 0
Bir Hayalin Olsun Peşine Düşeceğin https://www.zafersekerci.com/bir-hayalin-olsun-pesine-dusecegin-fethiye-de-tatil-365-gun-fethiye-de-gezilecek-yerler-fethiye-tatil-paketi-fiyati-2021-2022-2023-2024-2025/ https://www.zafersekerci.com/bir-hayalin-olsun-pesine-dusecegin-fethiye-de-tatil-365-gun-fethiye-de-gezilecek-yerler-fethiye-tatil-paketi-fiyati-2021-2022-2023-2024-2025/#respond Wed, 12 Nov 2014 07:09:29 +0000 http://www.zafersekerci.com/?p=31 Hepimizin bir hayali vardır mutlak. Fethiye tatili ve aktiviteleri ile sizde hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi tatil zamanı toplayacaksın bavulunu vuracaksın kendini

The post Bir Hayalin Olsun Peşine Düşeceğin first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
Hepimizin bir hayali vardır mutlak. Fethiye tatili ve aktiviteleri ile sizde hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi tatil zamanı toplayacaksın bavulunu vuracaksın kendini Fethiye yollarına gönlünü eğlendirmek için çıkacaksın tatile, hiç bir şeye bağlı kalmadan yaşayacaksın günlerini dolu dolu iş, güç, sinir, stres daha ne varsa seni sıkan hayatta atacaksın geriye dönüp bakmadan. Gerekirse bir otelde, gerekirse sahilde yıldızların altında yatacaksın. Bu güne kadar yapmadığını yapacaksın, bırakacaksın kendini özgürlüğün kollarına uçacaksın o büyülü Ölüdeniz güzelliğini görmek için, deniz kızları gibi çıkmadan yüzeceksin pırıl pırıl denizinde, tatilin suyunu çıkaracaksın, gece hayatına akacaksın usul usul hayata inat eğleneceksin sabahın ilk ışıklarına kadar. Hayallerini gerçekleştirerek yüzünde gülücüklerle anımsayacaksın hep Fethiye’yi…

Fethiye Ölüdeniz
Fethiye Ölüdeniz

*Fethiye Otelleri, Ölüdeniz Otelleri, Apart, Kiralık Tatil Evi, Kiralık Villa ve Fethiye Tatil Paketleri Fiyatları 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 yılları ve rezervasyon için 0538 920 9040 nolu telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz

The post Bir Hayalin Olsun Peşine Düşeceğin first appeared on 0533 748 6460 Ölüdeniz de Yamaç Paraşütünün Adresi.]]>
https://www.zafersekerci.com/bir-hayalin-olsun-pesine-dusecegin-fethiye-de-tatil-365-gun-fethiye-de-gezilecek-yerler-fethiye-tatil-paketi-fiyati-2021-2022-2023-2024-2025/feed/ 0